Verlang jij ook naar een magisch bos als verjaardagscadeau?

Ontdek het betoverende prentenboek: Ik wil een bos voor mijn verjaardag. Geïnspireerd door Bosk en gemaakt door de getalenteerde illustrator en kinderboekenmaker Linda de Haan! In het verlengde van BoskLab, waar Linda zag hoe kinderen van de bomen genoten en…

23 januari 2024

Ontdek het betoverende prentenboek: Ik wil een bos voor mijn verjaardag. Geïnspireerd door Bosk en gemaakt door de getalenteerde illustrator en kinderboekenmaker Linda de Haan!

In het verlengde van BoskLab, waar Linda zag hoe kinderen van de bomen genoten en speelden in het wandelende bos, neemt ze ons mee op een avontuurlijk pad. Linda: “De basis van dit prentenboek is het avontuur zoals ik Bosk beleefd heb.” Tijdens BoskLab richtte Linda zich op het vertellen van een klein beeldverhaal over de bijzondere relatie tussen een boom en een kind. Ze stelde zichzelf de vraag: “Hoe kan ik de inspiratie, verwondering en informatie van Bosk als beeldmaker vastleggen en doorgeven aan jonge kinderen en hun (groot)ouders?”

Ik wil een bos voor mijn verjaardag

In dit fantasievolle prentenboek volgen we Simke, die maar één grote wens heeft voor haar verjaardag: een boom in de straat. Ze schrijft een brief aan de burgemeester en wacht af. Als ze een paar dagen later wakker wordt, staat de straat vol bomen. Wat een geweldig cadeau! De hele straat komt tot leven: een kunstenaar vertelt over de kleuren en vormen van de bomen en de bladeren, papa leest voor vanaf het balkon, er worden boomhutten gebouwd en kinderen spelen verstoppertje. Simke zou willen dat het bos voor altijd in hun straat blijft, maar kan dat wel?

De 100 dagen van Bosk waren slechts het begin
Het resultaat? Kleine doorgeefverhalen en stempels die tijdens BoskLab zijn ontstaan, waarmee kinderen én volwassenen hun eigen unieke beeldverhaal kunnen creëren. Linda: “Het eindpunt van 100 dagen Bosk is voor mij niet het eindpunt, dit boek borduurt voort op de prachtige herinneringen aan de betoverende momenten in Bosk en stelt ons de vraag: Hoe willen we verder met elkaar?”

Linda legt op dit moment de laatste hand een het boek, maar bestellen bij je plaatselijke boekhandel is al wel mogelijk! Ik wil een bos voor mijn verjaardag + Ik wol in bosk op ‘e jierdei verschijnen tegelijkertijd in het voorjaar van 2024.

Andere berichten deze week

Hoofdpartner Arcadia