Nieuwe single Little She Cares van MIKKL.

Wie is de artiest MIKKL.?  MIKKL. is mijn alter ego. Ik ben een experimenteel elektronisch producer, die veelal multidisciplinair werkt. Het werk van MIKKL. is rauw, ongepolijst, puur, verhaal vertellend en persoonlijk; ik leg mijn persoonlijke ontwikkelingen bloot in mijn…

6 juni 2021

Wie is de artiest MIKKL.? 

MIKKL. is mijn alter ego. Ik ben een experimenteel elektronisch producer, die veelal multidisciplinair werkt. Het werk van MIKKL. is rauw, ongepolijst, puur, verhaal vertellend en persoonlijk; ik leg mijn persoonlijke ontwikkelingen bloot in mijn muziek en vertel een verhaal zonder woorden te gebruiken. Ik zou soms willen dat als ik mijn mond open doe, er muziek uitkomt. Dat is waar MIKKL. om draait.

Hoe zou je je muziek omschrijven?

Ik produceer elektronische muziek waarin harde synths centraal staan, gepaard met rauwe beats die je weer met beide benen op de grond zetten. Met MIKKL. werk ik vanuit het principe van era’s; fases die altijd in ontwikkeling zijn en steeds veranderen. Dit resulteert in een variatie aan muziekstijlen; zolang het maar elektronisch is. Zo blijf ik met MIKKL. authentiek en dichtbij mezelf, maar belemmer mij niet met onnodige stempels zoals genre.

Wat was de inspiratie voor deze single/waar gaat het liedje over?

Ik werd geïnspireerd door poëzie uit 1882 van Frank Desprez, getiteld Laska en heb hier mijn eigen betekenis aan gegeven. Dit stuk is ook deels terug te horen in het nummer. De titel Little She Cares spreekt eigenlijk al boekdelen; ik heb na anderhalf jaar eindelijk genoeg moed verzamelt om mijn muziek te gaan uitbrengen. Ik heb een middelvinger opgestoken naar mijn onzekerheid en breng het nu echt uit als een cadeautje aan mezelf en hoop er natuurlijk ook anderen blij mee te maken. 

Wat mogen we nog meer van MIKKL. verwachten binnenkort?

Ik wil deze zomer nog meer losse singles gaan uitbrengen. Daarnaast zal ik in februari 2022 afstuderen aan de popacademie met een interdisciplinair album, wat tegelijkertijd mijn debuutalbum zal zijn. In dit album neem ik je mee op reis door het leven van MIKKL. Ik wil de muziek voor mij en mijn verhaal laten spreken; een verhaal vertellen zonder woorden, door middel van elektronische muziek met bijpassende visuele disciplines. Hiermee wil ik laten zien hoe elektronische muziek een verhaal ijzersterk kan vertolken.

Andere berichten deze week

Hoofdpartner Arcadia