Bosklab - Anna Lillioja - Onder een esdoorn dacht ik aan mijn lot

“Een paar maanden lang – maar eigenlijk al heel mijn leven – verdiep ik mij in het thema ‘wortelen’. Zelf kom ik namelijk uit Estland, en heb ik mijn thuisland, familie en alles dat ik kende als 5-jarig meisje verlaten.…

10 juli 2022

“Een paar maanden lang – maar eigenlijk al heel mijn leven – verdiep ik mij in het thema ‘wortelen’. Zelf kom ik namelijk uit Estland, en heb ik mijn thuisland, familie en alles dat ik kende als 5-jarig meisje verlaten. Recentelijk ben ik weer verhuisd – van de Randstad naar Leeuwarden. Hoe wortel je jezelf als mens? Kan ik mij ooit wel echt wortelen op een plek, omdat ik meerdere plaatsen als thuis heb gekend? Deze zomer stelde ik deze vraag in het kader van BoskLab ook aan anderen, en deed ik onderzoek naar hoe bomen wortelen, en hoe de natuur ons kan wortelen en wat we daarin van elkaar kunnen leren. Of hoe we steun en herkenning vinden bij elkaar.

Het resultaat zijn vijf geschreven verhalen/portretten, waarin het verhaal van de geïnterviewde persoon verweven is met vertellingen uit de natuur. Wat mij het meest raakte is hoe verschillend de perspectieven waren van de geïnterviewden, hoe verscheiden de manieren om jezelf te wortelen of juist ontworteld te voelen.

Andere berichten deze week

Hoofdpartner Arcadia